+40 770603012

+40 758478147

Programează o vizită

 

Sau cere informații despre serviciile oferite de noi.

 Nu ezita să ne trimiți un gând!

 Date de contact

 

 Str. Câmpului  nr. 6 , Târgu Mureș 

 

 Mail:  neweracosmetics@yahoo.com

 

      Telefon /

      WhatsApp :        

Contact

Nume
Telefon
Data și ora
Comentariu
Trimite
Trimite
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește câmpurile necesare!

@2020 by New Era Cosmetics

Înapoi la Blog

           Know-how🔺 Cum identificam tipul de ten si de ce este important sa o facem?!? 

Este foarte important să-ți cunoști tipul de piele pentru a ști cum să o îngrijești corect.Altfel risti sa faci mai mult rău tenului decat bine, si sa cheltui inutil!

 Dincolo de încadrarea într-o anumită categorie, trebuie să reții că există o serie de factori externi și interni care pot influența felul în care arată și se simte pielea. ❗

Drept urmare, principalele tipuri de ten – normal, mixt, uscat, gras – reprezintă o bază de pornire, la care se adaugă o multitudine de nuanțe determinate de factorii care afectează tipul de piele. Astfel, sunt persoane care au: ten uscat și sensibil, ten gras și cu tendințe acneice, ten mixt și cu daune solare etc.

De ce este importantă recunoașterea acestor semne? Cu cât știi mai multe despre tot ce îți afectează pielea, cu atât vei putea lua măsurile necesare pentru a avea un ten fără cusur.Factorii externi care pot influența starea de bine a pielii (stratul hidro-lipidic) și față de care pielea trebuie protejată sunt:

                   ❎radiațiile uv

                   ❎vântul

                   ❎căldura excesivă

                   ❎apa prea dură

                   ❎umiditatea

                   ❎uscăciunea

                   ❎poluarea atmosferică, etc.

Folosind produse cosmetice sau dermato-cosmetice potrivite tenului nostru, îl putem ajuta în fața acțiunii nocive a factorilor externi. 

8 din 10 femei recunosc că nu știu exact ce tip de ten au, și că acesta diferă de la anotimp la anotimp, se modifică în caz de stres sau dereglări hormonale.

 

❗❗Îți dezvăluim astăzi câteva trucuri care să te ajute să îți dai seama ce tip de ten ai.

 

1️⃣Primul pas: urmărește-ți tenul și supune-l la un test

Cea mai bună perioadă pentru determinarea tipului de ten este una cu temperatură medie, fără expunere prea mare la soare sau umezeală, la frig extrem sau la vânt. Și asta pentru ca, chiar și o persoană cu ten gras poate avea perioade scurte pe timpul iernii când tenul este atât de deshidratat de la frig, încât pare mai mult uscat decât gras. 

Un truc este să te folosești de 2 zile de weekend pentru a urmări transformările normale prin care trece tenul tău. Cum faci asta? Vineri seara, demachiază tenul, curăță-l în profunzime și hidratează-l, așa cum faci de obicei. Apoi, în zilele de sâmbătă și duminică, nu folosi deloc machiaj, produse de curățare sau de hidratare, chiar dacă se poate să simți nevoia. Spală fața doar cu multă apă plată la temperatura camerei, de 2-3 ori pe zi.

 În acest mod vei observa cum se comportă tenul tău, independent de produsele cometice care îl pot influența. Urmărește unde apare exces de sebum, dacă există zone uscate, dacă tenul te strânge sau se descuamează, dacă este lucios sau mat, și notează toate aceste lucruri într-un carnețel. Duminică seara poți relua ritualul tău normal de înfrumusețare.

 

2️⃣Al doilea pas: în funcție de notițe, identifică tipul tău de ten

 

⚜️Cum recunoști tenul normal.

Tenul normal este în general echilibrat, rareori apar coșuri sau puncte negre. Este întâlnit destul de rar în cazul adulților, fiind mai degrabă un tip de ten caracteristic copiilor, înainte de pubertate. Nu prezintă nici zone cu exces de sebum pe parcursul zilei, dar nici zone uscate, cu descuamări sau senzație de strângere.

⚜️Cum recunoști tenul mixt.

Tenul mixt mai este și numit tipul de ten „zona T”. Și asta fiindcă este un ten echilibrat, care prezintă exces de sebum doar în zona T, și asta după mai mult de 4-5 ore de la curățare. Dacă spre după-amiază ai fruntea, nasul și bărbia mai lucioase, cu o piele ușor uleioasă, însă tot restul feței nu prezintă modificări, te încadrezi în această categorie.

⚜️Cum recunoști tenul uscat.

Tenul uscat nu prezintă exces de sebum decât foarte rar, în timpul verii în caz de căldură extremă sau în urma folosirii unor produse comstice extrem de hidratante. În general, tenul uscat are nevoie de hidratare în cel mult 1-2 ore de la curățare, altfel apar zone uscate, cu descuamări și senzație de piele care strânge. Pielea se simte mai mult rigidă decât elastică, iar ridurile par mai evidențiate.

⚜️Cum recunoști tenul sensibil.

Tenul sensibil necesită o îngrijire specială cu produse dedicate. Acest tip de ten prezintă deseori roșeață, urme și iritații și reacționează imediat la aproape orice tip de produs. Dacă pielea ta se înroșește foarte repede, uneori de ustură sau strânge chiar și fără să o agresezi foarte tare, înseamnă că ai un ten cu nevoi speciale.

⚜️Cum recunoști tenul gras.

Principala caracteristică a tenului gras este excesul de sebum, chiar și la 2-3 ore după curățare. Tenul devine rapid lucios, pielea este uleioasă și se formeză deseori coșuri și puncte negre. Machiajul se strânge și ai nevoie de produse matifiante și de pudră pentru a ține totul sub control.

 

New Era Cosmetics

New Era Cosmetics

HOME