Înapoi la Blog 

 Nu ignora acneea!

 

 

 

Oricât de bine ai încerca să o camuflezi sub machiaj sau să o ascunzi sub breton şi pâr despletit, acneea este mereu vizibilă. Afectează tot mai mulți adolescenţi, dar şi foarte multi adulți, iar contextul tratamentul este destul de dificil şi de lungă durată. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să intri în depresie. Un cosmetician bun găseşte întotdeauna soluția pentru a o trata, dar este nevoie să ştii întâi cu ce ai de-a face. Aşadar, acneea este o boală inflamatorie cronică a foliculului pilos sebaceu. Foarte mulţi pacienţi care suferă de acnee cred în mod greșit că este o boală infecţioasă. Este adevărat, în patogenia acneei sunt implicate anumite bacterii, dar acestea sunt prezente în mod normal pe tegument. Când peste ele se suprapune o infecție cu alţi germeni, de obicei stafilococcul, acneea devine suprainfectată, iar tabloul clinic şi tratamentul sunt şi mai dificile. Factorii care determină apariția acneei :

•keratinizarea foliculară

•hiperandrogenismul (creşterea hormonului testosteron)

•creşterea numărului de bacterii Propionibacterium Acnes;

•hiperseboreea (excesul secreției de sebum). 

Acneea apare la 85% din adolescenţi pentru că, odată cu intrarea în pubertate, apare un exces al hormonului numit testosteron. Aceasta va determina creşterea marcată a secretiei de sebum care reține impuritățile pe suprafața tenului. Acestea vor determina fenomenele inflamatorii de la nivelul unităţii pilosebacee. Dar acneea nu ar fi acnee dacă nu ar exista și hiperkeratinizarea foliculară, adică blocarea canalului prin care în mod normal ar trebui să se elimine sebumul la suprafața pielii. Această blocare parţială sau totală a porilor apare din cauza unui exces de celule moarte prezente la acest nivel, care nu se pot elimina in mediul exterior.

Principala caracteristică a acneei este punctul negru", aşa cum este denumit popular comedonul. Aceste comedoane sunt însoțite de papule, pustule (coşuri), chisturi, uneori nodule sau chiar abcese şi cicatrici. Acest tablou clinic are un impact emotional negativ asupra pacientului acneic, aşa că este foarte important ca, începând din adolescență, atât tinerii, cât şi părinţii să fie atenți la eventualele semne care prevestesc apariția acneei, precum tenul foarte gras, aparitia mai multor puncte negre sau mici chisturi, zone de inflamaţie, şi să meargă la specialist.

Începerea timpurie a unor tratamente de curățare și îngrijire cosmetica adecvata, vor atenua sau chiar vor opri apariția acneei.

Ce indicații trebuie să urmărești acasă?

Este importantă urmarea unui stil de viată care

să evite factorii de risc şi să urmeze îngrijiri cosmetice:

 •Evită dulciurile si produsele lactate.

• Evită mediile umede şi transpirația excesivă. Dacă transpiri din cauza unui efort fizic intens, imediat după terminarea orei de sport, faţa trebuie spălată cu gel de curățare antiacneic

•Evită statul la soare pentru că îţi agravează acneea. Bronzul deshidratează pielea şi după o perioadă de acalmie de 3-4 săptămâni va urma o agravare a acneei pentru că uscarea pielii a stimulat glandele sebacee să producă şi mai mult sebum.

• Nu pune mâinile pe faţă, nu lipi telefonul de faţă şi ţine părul prins pentru a nu cădea pe faţă. Toate aceste obiceiuri astupa şi mai mult porii şi vor creşte riscul aducerii unor microbi din exterior.

• Nu iti extrage singură coşurile sau comedoanele, sigur îți vor agrava acneea. Este infinit mai bine să ajungi lunar la un cabinet de cosmetică pentru tratamente de curăţare și tratare a acneei.

• Este obligatorie o rutina corecta de îngrijire acasa. Folosește produse cosmetice special destinate tenului acneic cu efect hidratant, seboreglant, anti-inflamator şi mai ales non comedogenice. Cere sfatul specialistului cosmetician, sigur va știi să îți recomande o rutina corecta pentru acasă.

ATÂT DE MULTI "SĂ NU", DAR ESTE IMPORTANT SA O TRATEZI DIN TIMP ŞI CU TOATE MIJLOACELE.

La centrul New Era Cosmetics se pot face numeroase tratamente pentru acnee: peeling chimic, microdermabraziune, microneedling, hidrodermabrasiune, tratamente profesionale anti-acnee Pure Solution - BrunoVassari. Acestea pot fi folosite ca tratamente unice sau în terapii combinate. Important este să te adresezi unui specialist cosmetician care a urmat cursuri de specializare in tratarea acneei.

Aşa cum spuneam la început, acneea este o afecţiune frecventă, al cărui tratament cere răbdare şi consecventă din partea pacientului. Nu fi dezmăgită dacă tratamentul ți se pare că nu dă rezultate, are nevoie de timp pentru a-şi arăta efectele benefice, în general după 6-8 săptămâni. Dacă tabloul clinic se ameliorează, nu renunța la tratament sau la îngrijirile cosmetice! Acneea are o evoluţie ciclică şi poate reveni oricând.

New Era Cosmetics

New Era Cosmetics

HOME

+40 770603012

+40 758478147

Programează o vizită

 

Sau cere informații despre serviciile oferite de noi.

 Nu ezita să ne trimiți un gând!

 Date de contact

 

 Str. Câmpului  nr. 6 , Târgu Mureș 

 

 Mail:  neweracosmetics@yahoo.com

 

      Telefon /

      WhatsApp :        

Contact

Nume
Telefon
Data și ora
Comentariu
Trimite
Trimite
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește câmpurile necesare!

@2020 by New Era Cosmetics