+40 770603012

+40 758478147

Programează o vizită

 

Sau cere informații despre serviciile oferite de noi.

 Nu ezita să ne trimiți un gând!

 Date de contact

 

 Str. Câmpului  nr. 6 , Târgu Mureș 

 

 Mail:  neweracosmetics@yahoo.com

 

      Telefon /

      WhatsApp :        

Contact

Nume
Telefon
Data și ora
Comentariu
Trimite
Trimite
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește câmpurile necesare!

@2020 by New Era Cosmetics

Înapoi la Tratamente Faciale

   Ce este Microneedling-ul?

 

Tratamentul facial Microneedling este procedura de rejuvenare-regenerare a pielii minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv medical, de forma unui stilou cu microace de unică folosință. Acest dispozitiv numit Micro-injector, este cel mai rapid sistem de ultimă generație cu care se efectuează tratamentele de Microneedling sau Mezoterapia Fracționată.

 

   

Cum  functioneaza aparatul de Microneedling?

 

 

 

 

 

Dispozitivul de Microneedling execută micro-perforații controlate ale pielii, la adâncimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen și elastină în piele, proces numit inducție de colagen sau neocolageneză. Este primul instrument avansat pentru "tratamentul fracționat” - întinde, ridică și reîntinerește pielea.

Tratamentul de Microneedling este unul sigur și eficient, iar în cadrul acestuia se pot folosi ace de tratament nano, cu 12, 36 sau 42 microace verticale, sterile, detașabile și de unică folosință. Cu cât numărul de ace este mai mare, cu atât capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescută, iar minimul de disconfort simțit este relativ același, indiferent de numărul de microace utilizate. Aparatul de Microneedling execută mii de micro-înțepături controlate în derm, având un puternic efect de reîntinerire asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea substanțelor active direct în straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor/micro-inciziilor create.

 

 

Cum acționează Microneedling-ul asupra pielii?

 

Mezoterapia cu ace acționează asupra primelor 2 straturi ale pielii, epidermul - la exterior și dermul - stratul profund al pielii. Pentru un tratament eficient a diverselor condiții ale pielii trebuie să ajungem în derm. Micro-injectorul utilizat are ace fine ce penetrează controlat epidermul, în acest fel avem acces direct la derm, unde își au originea diversele probleme ale pielii.

Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului - fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea de ace chirurgicale foarte mici este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest "stimul nervos" are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.

 

 Ce rol au cocktail-urile medicale folosite la   Microneedling?

 

Împreună cu microacele, în cadrul tratamentului se folosesc întotdeauna și substanțe active prezente in cocktail-uri de puritate medicală. Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen si elastină. Micro-canalele rezultate ajută, de asemenea, la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai buna penetrare a acestora și creșterea eficacitații tratamentului. Multe studii clinice au arătat că absorbția cocktail-urilor de puritate medicală este îmbunatațită de pana la 3000 de de ori, dacă acestea sunt aplicate cu ajutorul Microneedling-ului, comparativ cu metoda de aplicare topică.

 

Tratamentul cu Microneedling penetrează straturile superioare ale pielii, ajută la refacerea echilibrului natural al pielii, reface activitatea celulară și conferă un aspect sănătos. Rezultatul este o piele care radiaza de sănătate, tonifiată și frumoasă.

   

 

    Tratamentul de Microneedling este dureros?

 

Terapia cu microace este un tratament non-ablativ (blând) al pielii, adică tratează straturile profunde ale pielii fără a îndepărta stratul superficial ca în cazul laserului sau peelingului chimic. Disconfortul este minim, se aplică anestezie locală cu cremă anestezică. În plus, acele vibrează și acest lucru ajută la diminuarea senzațiilor neplăcute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapidă, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.

 

 

    Tratamentul cu microace actioneză pe 3 cai:

 

   1. Micro-acele declanșează propriul mecanism natural al pielii de auto-refacere prin formarea de colagen nou care ajută la repararea/regenerarea rapida a pielii. Aceasta înseamnă că aspectul pielii se va îmbunatați continuu timp de mai multe luni, odată cu formarea de colagen nou.

   2. Cocktail-urile de puritate medicala utilizate, conțin substanțe active și sunt absorbite profund și în cantitate mare în piele, ceea ce crește eficacitatea tratamentului. Se utilizează amestecuri de substanțe active (acid hialuronic cu masa moleculara mică, vitamine, minerale, oligoelemente, extracte din plante) cu rol de refacere și regenerare a pielii.

   3. Formarea de noi vase de sânge (neoangiogeneza), îmbunatațește alimentarea cu sânge a pielii, în acest fel pielea este mult mai bine hranită și oxigenată.

 

 

   Care sunt avantajele si beneficiile tratamentului cu microace?

 

  +  Tratamentul cu microace realizat cu Micro-injectorul prezintă anumite avantaje față de tratamentele cu laser sau peeling chimic medical, astfel că tratamentul nu afectează epidermul (stratul superficial al pielii) precum în cazul celui cu laser sau peelingului chimic medical, timpul de refacere este minim comparativ cu cel din urma procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mai puțin costisitor comparativ cu laserul.

  +  Nu are efecte secundare nedorite, atât timp cât este efectuat de un specialist.

  +  Adâncimea de penetrare a microacelor se controlează foarte ușor (0 - 2,5mm),

  +  Perioada de vindecare este scurtă, roșeața va persista de la câteva ore până la câteva zile, depinde de adâncimea cu care se lucrează.

  +  Se reface condiția generală a pielii prin regenerarea cutanată intensă.

  +  Penetrare excelentă și în profunzime a substanțelor medicale.

  +  Poate fi folosită ca și terapie unica sau combinată cu alte terapii, asociată cu alte tratamente (tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, etc.).

 

   

    Pe ce zone se poate efectua Microneedling-ul?

 

Mezoterapia fracționată este recomandată tuturor tipurilor de piele și poate fi folosită cu succes pe întreg corpul: față, gât, decolteu, mâini, cearcăne sau zone extinse de pe corp, în cazul vergeturilor și a pielii lipsite de tonus, etc. Tratamentul poate fi aplicat și la nivelul zonelor mai sensibile, conturul ochilor, al nasului și al buzelor. 

 

 

       În cât timp apar rezultatele tratamentului cu microace?

 

Rezultatele se observă la câteva zile, maxim o săptamană de la efectuarea tratamentului, efectul maxim apare în general la 6-8 săptămâni după tratament, iar procesul de îmbunatațire continuă pentru mai mult timp.

Tratamentul de Microneedling contribuie la creșterea în volum și îngroșarea pielii, rezultatul fiind unul de întinerire vizibilă, netezirea ridurilor fine, diminuarea cicatricilor, creșterea elasticitații și îmbunatațirea texturii pielii. 

 

       Care sunt indicatiile tratamentului cu microace?

 

+  hiperpigmentații, melasma, pete cauzate de expunerea la soare - rejuvenarea pielii îmbătrânite și foto-îmbătrânite

+  piele lipsită de tonus, piele îmbătrânită/flașcă

+  linii de expresie și riduri fine/medii

+  tratamentul cicatricilor post-acneice, post-varicelă și atrofice

+  ameliorarea vergeturilor

+  reducerea dimensiunii porilor dilatați/piele grasă

+  tratamentul pielii uscate

+  uniformizarea culorii pielii

+  îngrijirea pre- și post intervenții de chirurgie estetică

+  stimularea creșterii părului

 

 

 Cat dureaza un tratament  cu microace?

 

Durata fiecarei sedinte de Microneedling este aproximativ 1,5 - 2 ore, depinde de zona lucrata. Dupa demachierea si dezinfectarea pielii, se aplica pe zonele de tratament crema anestezica si folie pentru instalarea rapida a efectului anestezic. Dupa 20-30 minute se indeparteaza crema anestezica (tenul este usor amortit) si se incepe procedura, executand treceri specifice zonei de tratament cu ajutorul Micro-injectorului. Totodata, se administreaza substante active din cocktail-urile medicale Toskani, specifice tratamentului stabilit. Dupa procedura se aplica obligatoriu crema speciala dupa tratament si crema cu protectie solara, SPF 50+.

 

 Cum va arata pielea dupa  tratamentul cu Microneedling??

 

Imediat după procedură, zona tratată este inflamată, iritată și roșie, iar reacțiile pot persista de la câteva ore până la 2-3 zile (chiar și mai mult pentru persoanele sensibile), în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane. Cele mai multe persoane vor experimenta roșeața și umflare ușoara într-un mod similar cu arsurile solare timp de 6-48 de ore și de asemenea, pot exista puncte minime de sângerare. Acest lucru este normal să se întâmple și este de dorit, făcând parte din etapele tratamentului. Reacția inflamatorie a pielii este extrem de scurtă și se modifică în mod semnificativ în termen de câteva ore, de la roșeața la roz. Ulterior, pielea se calmează, devine uscată, apare descuamarea (o ușoară exfoliere a pielii). Întrucât micro-injecțiile produse de microace se închid în 2-3 ore după procedura, este permis machiajul a doua zi. Într-o săptămână vei observa ca pielea este mai fină și mai luminoasă, iar ridurile și cicatricile sunt micșorate vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedură.

 

   Ce trebuie să fac după tratamentul cu Microneedling?

 

Este absolut obligatoriu să eviți expunerea directă la soare, timp de o săptămână după tratament. De asemenea, este obligatoriu să aplici zilnic cremă cu factor de protecție solară SPF 30 și produse dermato-cosmetice cu factori de creștere epidermali cu formule de substanțe nano-încapsulate, special create pentru a fi aplicate după aceste tipuri de tratamente faciale. Personalul centrului nostru vă poate recomanda produsul cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Orice cremă sau tratament vei aplica pe zona tratată imediat după mezoterapia fracționată, va pătrunde profund în piele și va avea acțiune mult mai puternică, de aceea se recomandă ca persoanele care folosesc tratamente cu izotretinoizi sa NU le foloseasca în prima săptămână după efectuarea tratamentului cu Microneedling. Dozele mari de vitamina A pot fi toxice! Dupa o săptămână de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu ramane sensibil în urma procedurii.

 

 

Câte ședințe de Microneedling se recomandă   a fi efectuate?

 

Numărul ședințelor de Microneedling diferă în funcție de zona tratată și de complexitatea tratamentului. În principiu se recomandă 3-8 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-3 săptămâni. Pentru cicatrici, vergeturi, piele lipsită de tonus sunt necesare 6-8 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de particularitațile fiecărei persoane, la un interval de 4-6 săptămâni. Planul de tratament și numărul ședințelor se vor stabili în urma efectuării evaluării faciale, pe care centrul nostru ți-o oferă în mod gratuit atunci când optezi pentru efectuarea unui tratament.

 

 

 De ce e mai bună varianta Microneedling-ului față de metoda mai veche cu Derma Roller-ul?

 

Metoda mai veche de penetrare cu microace înclinate a dispozitivului Derma Roller creează traume inutile datorită unghiului de dispunere a acelor; acele sunt prea mari pentru zone mici - nu se pot folosi cu succes pe suprafețele mai mici, nu asigură o penetrare controlată a adâncimii precum Micro-injectorul.

 

Fiecare pacient/client este unic și reacționează diferit atât la afecțiuni, cât și la tratamente. În consecință, tratamentul fiecăruia este individualizat și urmărit cu atenție pe toată perioada de tratament.

 

Care sunt contraindicațiile tratamentul cu Microneedling?

 

Contraindicații: sarcina și alăptare, persoanele ce au tendința de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infecții sau inflamații ale zonei care trebuie tratată, afecțiuni sau herpes în zona de tratament, boli cutanate cronice, patologii în coagularea sângelui, tratamente cu anticoagulante, vindecare întârziată, malignități cutanate.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

New Era Cosmetics

New Era Cosmetics

HOME