+40 770603012

+40 758478147

Programează o vizită

 

Sau cere informații despre serviciile oferite de noi.

 Nu ezita să ne trimiți un gând!

 Date de contact

 

 Str. Câmpului  nr. 6 , Târgu Mureș 

 

 Mail:  neweracosmetics@yahoo.com

 

      Telefon /

      WhatsApp :        

Contact

Nume
Telefon
Data și ora
Comentariu
Trimite
Trimite
Mesajul a fost expediat - Mersi!
Îndeplinește câmpurile necesare!

@2020 by New Era Cosmetics

New Era Cosmetics

New Era Cosmetics

HOME

25 mai 2023

Greșeli frecvente în rutina ta de îngrijire a pielii și cum să le eviți!

Îngrijirea corectă a pielii este esențială pentru menținerea sănătății și aspectului frumos al pielii noastre. Cu toate acestea, mulți dintre noi comitem greșeli în rutina noastră de îngrijire a pielii fără să realizăm impactul negativ pe care îl pot avea asupra pielii noastre. Acest blog se concentrează pe identificarea și corectarea celor mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii, astfel încât să putem obține o piele sănătoasă și strălucitoare.


Greșeli de îngrijire a pielii legate de curățare și demachiere

 

Dormitul fără să îndepărtezi machiajul este una dintre cele mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii. Mulți dintre noi suntem tentați să sărim peste acest pas important, mai ales atunci când suntem obosiți sau grabiți. Cu toate acestea, machiajul lăsat pe față pe timpul nopții poate bloca porii și poate duce la apariția punctelor negre, a acneei și a iritațiilor. În plus, pielea nu poate respira corespunzător și nu poate beneficia de procesul de regenerare naturală pe timpul somnului. Prin urmare, este esențial să îndepărtăm complet machiajul înainte de culcare, utilizând demachiant și să ne asigurăm că tenul nostru este curat și respiră.

Curățarea insuficientă a tenului este o altă greșeală frecventă în rutina de îngrijire a pielii. Uneori ne grăbim și nu acordăm atenție suficientă acestui pas important. O curățare necorespunzătoare poate duce la acumularea excesivă de sebum, murdărie și impurități pe piele, ceea ce poate bloca porii și poate duce la apariția acneei. De asemenea, pielea nu poate beneficia pe deplin de produsele de îngrijire aplicate ulterior, deoarece stratul de murdărie și celule moarte împiedică absorbția eficientă a acestora. Pentru a evita această greșeală, este important să dedicăm timp suficient pentru o curățare adecvată a tenului, utilizând produse de curățare blânde și noncomedogenice și asigurându-ne că acoperim toate zonele feței.

Utilizarea produselor de curățare agresive sau nepotrivite pentru tipul de ten este o altă greșeală comună în îngrijirea pielii. Uneori suntem tentați să folosim produse puternice și agresive pentru a ne asigura că pielea este curată în profunzime. Cu toate acestea, aceste produse pot fi prea dure pentru pielea noastră și pot provoca uscăciune, iritații și sensibilitate. Este important să alegem produse de curățare potrivite pentru tipul nostru de ten, astfel încât să putem beneficia de o curățare eficientă, fără a compromite echilibrul natural al pielii. În plus, este recomandat să consultăm un dermatolog sau un specialist în îngrijirea pielii pentru a ne ajuta să identificăm produsele potrivite pentru nevoile noastre specifice de îngrijire a pielii.

 

Greșeli de îngrijire a pielii legate de hidratare și protecție solară

 

Nefolosirea unei creme hidratante adecvate este o greșeală comună în rutina de îngrijire a pielii. Pielea noastră are nevoie de hidratare pentru a fi sănătoasă și luminoasă. Lipsa unei creme hidratante adecvate poate duce la deshidratarea pielii, care se manifestă prin senzația de uscăciune, descuamare și aspect tern. De asemenea, pielea deshidratată este mai predispusă la apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire prematură. Pentru a evita această greșeală, este important să alegem o cremă hidratantă potrivită pentru tipul nostru de ten și să o aplicăm regulat, atât dimineața, cât și seara, pentru a menține nivelul optim de hidratare al pielii.

Lipsa aplicării protecției solare este o greșeală gravă în îngrijirea pielii. Expunerea la radiațiile UV poate avea efecte nocive asupra pielii noastre, cum ar fi arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și creșterea riscului de cancer de piele. Mulți oameni subestimează importanța protecției solare și uită să aplice produsele de protecție solară în mod regulat. Este esențial să folosim produse cu un factor de protecție solară (SPF) adecvat și să le aplicăm generos pe întreaga suprafață expusă la soare. Este recomandat să reaplicăm protecția solară la intervale regulate, mai ales după transpirație excesivă sau după înot.

Utilizarea produselor de protecție solară expirate sau cu SPF scăzut este o altă greșeală frecventă în ceea ce privește protecția solară. Mulți oameni nu verifică data de expirare a produselor de protecție solară și continuă să le utilizeze chiar și după ce au expirat. În plus, utilizarea produselor cu un factor de protecție solară scăzut poate furniza o protecție inadecvată împotriva radiațiilor UV. Este important să fim atenți la data de expirare a produselor de protecție solară și să ne asigurăm că folosim produse cu un SPF adecvat (de obicei SPF 30 sau mai mare) pentru a ne proteja pielea eficient împotriva radiațiilor UV.


Greșeli de îngrijire a pielii legate de exfoliere și tratamente agresive

 

Exfolierea excesivă sau prea frecventă este o greșeală comună în îngrijirea pielii. Mulți oameni cred că exfolierea regulată este benefică pentru a obține o piele mai netedă și mai luminoasă. Cu toate acestea, exfolierea excesivă poate duce la deteriorarea barierei naturale a pielii și la uscarea excesivă. Aceasta poate provoca iritații, roșeață și senzația de piele uscată și sensibilă. Este important să fim atenți la frecvența și intensitatea exfolierii și să alegem produse de exfoliere potrivite pentru tipul nostru de ten.

Utilizarea produselor chimice sau tratamentelor agresive fără supraveghere adecvată poate fi o greșeală periculoasă pentru sănătatea pielii. Unele produse de tratament facial conțin ingrediente chimice puternice sau implică proceduri intense, cum ar fi peelingurile chimice sau terapia cu laser. Utilizarea acestor produse sau tratamente fără o evaluare adecvată și supraveghere profesională poate duce la reacții adverse severe, arsuri, inflamații sau leziuni ale pielii. Este recomandat să consultăm un specialist în domeniul dermatologiei sau un estetician calificat înainte de a utiliza produse sau a urma tratamente agresive pentru a evita potențialele riscuri și complicații.

Neglijarea hidratării și calmării pielii după tratamente intense poate agrava iritațiile și poate încetini procesul de vindecare a pielii. Tratamentele intense, cum ar fi peelingurile chimice sau terapia cu laser, pot provoca roșeață, sensibilitate și descuamare a pielii. Este important să acordăm atenție hidratării și calmării pielii după astfel de tratamente. Folosirea unor produse calmante și hidratante, cum ar fi creme sau măști speciale, poate ajuta la refacerea pielii și la reducerea disconfortului. De asemenea, este recomandat să evităm expunerea la soare și să protejăm pielea cu produse de protecție solară după tratamente intense pentru a preveni deteriorarea suplimentară și a spori procesul de vindecare a pielii.


Greșeli de îngrijire a pielii legate de stilul de viață și alimentație

 

Fumatul și consumul excesiv de alcool pot avea un impact semnificativ asupra sănătății pielii. Fumatul poate afecta circulația sângelui și oxigenarea pielii, conducând la o piele ternă, lipsită de strălucire și la apariția ridurilor prematur. De asemenea, substanțele chimice prezente în țigări pot deteriora colagenul și elastina din piele, ceea ce poate duce la pierderea elasticității și la apariția ridurilor și liniilor fine. Consumul excesiv de alcool poate deshidrata pielea și poate provoca dilatarea vaselor de sânge, ceea ce duce la roșeață și apariția capilarelor sparte.

Alimentația dezechilibrată și lipsa nutrienților esențiali pot afecta sănătatea și aspectul pielii. Un regim alimentar bogat în alimente procesate, bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase poate duce la inflamații în organism, ceea ce poate afecta și sănătatea pielii. Lipsa unor nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele, poate duce la un ten tern, lipsit de strălucire și la o piele fragilă. Este important să ne asigurăm că dieta noastră conține o varietate de alimente sănătoase, cum ar fi fructe și legume proaspete, surse de proteine de calitate și grăsimi sănătoase, pentru a ne asigura că pielea primește nutrienții necesari pentru a fi sănătoasă și strălucitoare.

Lipsa somnului adecvat și stresul cronic pot avea un impact negativ asupra aspectului pielii. Somnul insuficient poate afecta regenerarea și repararea celulară a pielii, ceea ce poate duce la un ten tern, obosit și la apariția cearcănelor. De asemenea, stresul cronic poate declanșa reacții inflamatorii în organism, ceea ce poate afecta sănătatea pielii și poate agrava afecțiunile precum acneea și eczema. Este important să ne acordăm timp suficient pentru odihnă și relaxare și să adoptăm tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația sau exercițiile de respirație, pentru a menține sănătatea pielii și a preveni deteriorarea cauzată de stresul cronic.

 


Îngrijirea corectă a pielii este esențială pentru menținerea sănătății și aspectului său radiant. Însă, în procesul de îngrijire, este important să evităm cele mai frecvente greșeli care pot afecta negativ sănătatea pielii noastre. Dormitul fără îndepărtarea machiajului, curățarea insuficientă, neglijarea hidratării, expunerea la soare fără protecție, exfolierea excesivă sau utilizarea produselor agresive sunt doar câteva dintre greșelile pe care le facem adesea în rutina noastră de îngrijire a pielii. Aceste greșeli pot duce la apariția unor probleme precum acnee, deshidratare, îmbătrânire prematură sau iritații. Prin evitarea acestor greșeli și adoptarea unor obiceiuri sănătoase de îngrijire a pielii, putem păstra o piele sănătoasă, strălucitoare și radiantă pe termen lung. Este important să acordăm atenție nevoilor pielii noastre, să utilizăm produse adecvate, să avem o alimentație echilibrată și să ne gestionăm stresul în mod corespunzător. Investiția într-o îngrijire corectă a pielii aduce cu sine beneficii semnificative, contribuind la menținerea sănătății și frumuseții pielii noastre pe termen lung.